Όροι Συμμετοχής

Κανόνες και όροι συμμετοχής στο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού

Άρθρο 1. Τι είναι το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα ταξίδι προετοιμασίας για τη συμμετοχή των καρναβαλιστών στο Συριανό Καρναβάλι.

Μέσα από την προσπάθεια επίλυσης λουκουμοσκονισμένων γρίφων, ολοκλήρωσης τρελών δοκιμασιών και αντιμετώπισης εξωφρενικών προκλήσεων οι συμμετέχοντες συναγωνίζονται στις ικανότητές τους, ενδυναμώνουν τις μεταξύ τους σχέσεις και “προθερμαίνονται” για το τελευταίο ξέφρενο τριήμερο του καρναβαλιού.

Άρθρο 2. Σύσταση ομάδων

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ομάδες που δεν συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον δύο (2) παίκτες άνω των 18 ετών στη σύστασή τους αποκλείονται.
 • Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει να ορίσει αρχηγό για το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού ο οποίος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.
 • Κάθε ομάδα αποτελείται υποχρεωτικά τουλάχιστον από 8 και μέγιστο 20 παίκτες.

σημ.1: Λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων οι ομάδες που προκύπτουν από καρναβαλικές ομάδες προηγουμένων ετών ή ανήκουν σε καρναβαλικές ομάδες του φετινού καρναβαλιού μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, με περισσότερες ομάδες που θα έχουν διαφορετικό όνομα.

σημ.2: Τα μέλη της διοργανώτριας ομάδας αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία συμμετοχής.

 • Το Κυνήγι δεν απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και οι συμμετέχοντες δε θα συμμετέχουν σε δοκιμασίες που να απαιτούν ιδιαίτερα πνευματικά ή σωματικά προσόντα. Αυξημένη επαγρύπνηση, ομαδικότητα, εγρήγορση και όρεξη για επίλυση σπαζοκεφαλιών είναι οι κύριες απαιτήσεις αυτού του Κυνηγιού.

Άρθρο 3. Διεξαγωγή

 • Η χρονική διάρκεια διενέργειας του Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού καθορίζεται από την εκάστοτε διοργανώτρια ομάδα.
 • Η χρονική διάρκεια για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο Κυνήγι Κρυμμένου λουκουμιού καθορίζεται από την εκάστοτε διοργανώτρια ομάδα.
 • Η ημερομηνία της τελετής έναρξης του Κυνηγιού Κρυμμένου λουκουμιού καθορίζεται από την εκάστοτε διοργανώτρια ομάδα, στην οποία παραδίδονται οι γρίφοι στους αρχηγούς των ομάδων συμμετοχής μαζί με τους όρους αλλά και τις δοκιμασίες του Κυνηγιού. Από εκείνη τη στιγμή κηρύσσεται η έναρξη και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν μια ποικιλία γρίφων και δοκιμασιών.
 • Η ημερομηνία λήξης του Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού καθορίζεται από την εκάστοτε ομάδα διοργάνωσης.

Άρθρο 4. Βαθμολόγηση

Κάθε λυμένος γρίφος βαθμολογείται με συγκεκριμένη βαθμολογία όπως αυτή θα οριστεί από τη Επιτροπή Διοργάνωσης και θα κατατεθεί σε κλειστό φάκελο στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης κατά την τελετή έναρξης του παιχνιδιού. Η βαθμολογία των γρίφων δε θα είναι γνωστή στους συμμετέχοντες εξ αρχής αλλά θα δοθεί με την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμασιών.

Η ομάδα που αθροιστικά θα συγκεντρώσει τους περισσότερους είναι και η νικήτρια ομάδα.

Αρμόδια για τη βαθμολόγηση είναι η Επιτροπή Διοργάνωσης της εκάστοτε διοργανώτριας ομάδας.

Οι λυμένοι γρίφοι που θα παραδοθούν από τους αρχηγούς των ομάδων κατά την τελευταία δοκιμασία, ή σε ημερομηνία που θα έχει οριστεί εξ αρχής από τη διοργανώτρια ομάδα, θα καταμετρηθούν και θα βαθμολογηθούν από την Επιτροπή Διοργάνωσης και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην τελετή λήξης του Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.

Άρθρο 5. Έπαθλα

1η θέση:

 • Λουκουμονικητής με δικαίωμα διοργάνωσης του θεσμού την επόμενη χρονιά.
 • Λάβαρο νικητή ώστε να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών  παρελάσεων στο Συριανό Καρναβάλι – Γεώργιος Σουρής.

σημ.1: στην περίπτωση που η νικήτρια ομάδα δεν συμμετέχει στην καρναβαλική παρέλαση ως καρναβαλική ομάδα, θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει το άρμα του Γεώργιου Σουρή και θα ανοίξει την παρέλαση. Σε περίπτωση που είναι και καρναβαλική ομάδα, αν επιθυμεί θα μπορεί να παρελάσει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στη σειρά παρέλασής της που θα οριστεί από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

σημ.2: Σε περίπτωση που ο νικητής δηλώσει αδυναμία διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά, τότε η διοργάνωση περνάει στον δεύτερο κατά σειρά νικητή. Σε περίπτωση που ο δεύτερος νικητής δηλώσει επίσης αδυναμία και κατά συνέχεια και ο τρίτος τότε η διοργάνωση επαναλαμβάνεται την επόμενη χρονιά από τον διοργανωτή της προηγούμενης.

Άρθρο 6. Λοιποί όροι

 • Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν κάποιο στοιχείο, αποκλείονται αμέσως.
 • Η Επιτροπή Διοργάνωσης είναι αρμόδια για τη δημιουργία των γρίφων και το σχεδιασμό των δοκιμασιών καθώς και για την επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει. Εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίκτη ή ομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδας.
 • Απαγορεύεται η δημιουργία γρίφων που θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή ζώων για την ασφάλεια αυτών.
 • Απαγορεύεται η δημιουργία γρίφων που θα περιλαμβάνουν τη χρήση εύφλεκτων υλικών καθώς και η χρήση τους κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών του Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού από τις ομάδες συμμετοχής.
Και μία συμβουλή από εμάς για όσους το σκέφτονται ακόμα:

 

Φτιάξτε τη δική σας ομάδα..δώστε το όνομα που σας εκφράζει, μοιράστε αρμοδιότητες ώστε να κινηθείτε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, επιλέξτε την πιο «ζαβή» αλλά και ευφάνταστη αμφίεση η οποία θα σας χαρακτηρίζει σε όλες τις ημέρες του «Κυνηγιού» και ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα το κρυμμένο μας Λουκούμι !!!!!!»

Η Επιτροπή Διοργάνωσης
για την ομάδα “ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΖΑΒΟΙ”

28164931_1569913489791638_8275823394185528369_o

Αντωνίου Μαρία
Απέργης Στρατής
Βιδάλης Γιώργος
Γαδ Ελπίδα
Θαλασσινού Αγνή
Θαλασσινός Παναγιώτης
Κοντογιάννη Κυριακή
Κρητικού Ράνια
Λομβράνου Ελίζα
Ξανθάκης Γιάννης

Πάπιτσης Πέτρος
Πρίντεζη Χριστίνα
Ρούσσου Λουκία
Ρούσσου Σοφία
Στεφάνου Στρατής
Χαλαβαζή Ελπίδα

 

 

Advertisements